Zakelijk krediet Almere & Gooi en Vechtstreek: Hoe ga je te werk?

Op zoek naar zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek? Je kunt bij de bank advies inwinnen, toch kun je niet altijd volledig vertrouwen op een medewerker van de instantie waar je de lening aanvraagt. Je kunt dan beter op zoek gaan naar een onafhankelijk adviseur zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek. Bijvoorbeeld jouw persoonlijke fiscalist die de boekhouding al van binnen en buiten kent, en je helpt een doortimmerd financieel plan in Almere & Gooi en Vechtstreek op stellen met lokale aanwezigheid en online dienstverlening. Zorg dat je verder komt met nieuwe investeringen zonder dat het je later zal opbreken.

Als je op zoek bent naar zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek om jouw onderneming naar de volgende fase te brengen, neem dan direct contact op met de lokale financieel professional van OAMKB.

Zakelijk krediet Almere & Gooi en Vechtstreek voor het MKB

Er zijn verschillende mogelijkheden voor zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek, kleine en middelgrote organisaties kunnen bijvoorbeeld terecht bij Qredits. De bank zal je bij een lening onder de 250.000 euro doorgaans direct doorverwijzen naar deze organisatie. Dit zijn de soorten zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek waarvoor je in aanmerking kunt komen:

Microkrediet

Dit soort lening is geschikt voor zowel startende als bestaande ondernemers die niet meer dan 50.000 euro willen lenen. Je kunt een looptijd kiezen tussen één en tien jaar met een rente die momenteel ligt op 8,75%. Er zijn daarnaast nog enkele aanvullende opties mogelijk zoals extra aflossen en een jaar coaching door een adviseur zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek.

MKB krediet

Ook deze lening is geschikt voor een startende of bestaande ondernemers, en daarnaast ook voor ondernemers die een bedrijf willen overnemen. De bedragen variëren van 50.000 euro tot 250.000 euro met een looptijd van één tot tien jaar. Bij deze lening wordt een rente van 7,75% of 8,75% toegepast waarbij extra aflossing mogelijk is. Daarnaast zijn er opties zoals een BMKB-borgstelling en een jaar coaching door een onafhankelijk adviseur zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek.

Hypothecair krediet

Wanneer je een winkelpand of kantoorruimte wilt kopen kun je zakelijk onroerend goed met een hypothecair krediet financieren. Je kunt zo een bedrijfspand financieren tot een maximum bedrag van 250.000 euro op basis van een rente die varieert van 6,75% tot 7,75%. De aflossing kan lineair of annuïtair plaatsvinden met optie voor extra aflossing en een jaar coaching door een adviseur zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek.

Flexibel krediet

Qredits biedt ook een flexibel krediet dat je extra financiële ruimte kan bieden van minimaal 5000 euro tot maximaal 25.000 euro. Hierbij ligt de rente op 1% per maand over het bedrag dat je opneemt met een looptijd tot aan wederopzegging. Flexibel opnemen en aflossen behoort tot de mogelijkheden. Dit kan een oplossing zijn om snel aan werkkapitaal te kopen waarmee je facturen kunt betalen of voorraad in kunt slaan.

De adviseurs van Qredits kunnen je op weg helpen, toch is het prettig wanneer je vooraf kunt overleggen met een onafhankelijk adviseur zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek. Bijvoorbeeld jouw persoonlijke belastingadviseur die alle ins en outs van de onderneming kent. Dat maakt een financieel plan in Almere & Gooi en Vechtstreek opstellen een stuk eenvoudiger.

Financieel plan Almere & Gooi en Vechtstreek opstellen

Met behulp van een financieel plan kun je bepalen of een idee voor een bedrijf haalbaar is. Het kan daarnaast ook een effectief hulpmiddel zijn om geldverstrekkers te overtuigen van de kwaliteiten die het plan te bieden heeft. Dat kan het realiseren van zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek een stuk eenvoudiger maken, en je ook tijd besparen omdat je doelgericht te werk kunt gaan. Het opstellen van een financieel plan hoeft niet veel tijd en moeite in beslag te nemen als je uit kunt gaan van het bestaande ondernemingsplan. Door vooraf marktonderzoek uit te voeren en een doordacht marketingplan op te stellen kun je de cijfers stevig onderbouwen. Naast het werk dat je zelf al kunt verrichten is het verstandig om het financieel plan in Almere & Gooi en Vechtstreek te voltooien in samenspraak met de fiscalist. Zo kom je goed beslagen ten ijs wanneer het tijd wordt om jouw lening af te sluiten.

Wat moet er in een financieel plan worden opgenomen?

Hoewel de inhoud zal verschillen per onderneming zijn dit elementen die in ieder financieel plan terug zullen keren:

De geldverstrekker zal niet alleen naar de harde cijfers kijken, maar ook naar persoonlijke kenmerken en de kwaliteiten als ondernemer. Zorg daarom bij de aanvraag voor zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek dat je op de hoogte bent van de sector waarin je actief bent, hoe je met zowel zakelijk als privé kapitaal zult omgaan en welke onafhankelijke toetsingen en marktonderzoek je kunt overleggen.

Hoe vind je een onafhankelijk adviseur zakelijk krediet Almere & Gooi en Vechtstreek?

Bij een financieel plan in Almere & Gooi en Vechtstreekopstellen kun je terecht bij de lokale adviseur en financieel professional van OAMKB. Die zal aan de hand van jouw input en jarenlange kennis de basis leggen voor een plan waarmee je grote kans maakt op een lening die past bij jouw ambities. Zo moeten er bijvoorbeeld een vijftal begrotingen opgesteld worden:

  1. In de investeringsbegroting komt te staan wat je nodig hebt om direct met de onderneming aan de slag te gaan.
  2. In de financieringsbegroting komt te staan hoe de onderneming wordt gefinancierd en onder welke voorwaarden dit zal gebeuren.
  3. In de exploitatiebegroting komt te staan hoeveel winst er de komende drie jaar verwacht wordt, de omzetprognose en het kostenplaatje.
  4. In de liquiditeitsbegroting komt te staan wat er zal gaan gebeuren op je eigen bankrekening, en of je niet in de problemen zult geraken met persoonlijke inkomsten en uitgaven.
  5. In de begroting privé uitgaven komt te staan hoeveel geld er nodig is om op een goede manier van te kunnen leven.

Wanneer de onafhankelijk adviseur zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek ook jouw boekhouder en/of accountant is, kun je sneller schakelen en een financieel plan opstellen waarmee je sterk staat bij de aanvraag voor een lening.

Neem vrijblijvend contact op met de OAMKB financieel professional bij jou in de buurt voor meer informatie over zakelijk krediet in Almere & Gooi en Vechtstreek.